Appeltaart II

Ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr koude boter
  • 175 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • zout
  • 1 kg goudreinetten
  • 1 citroen
  • 15 gr suiker
  • 3 tl kaneel
  • 110 gr rozijnen

Bereiding:

  1. Meng in een kom de bloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker en een snufje  zout door elkaar.
  2. Snijd de boter in stukken, schep het door het bloemmengsel en snijd ze vervolgens met twee messen in stukjes.
  3. Klop het ei en voeg 3/4 toe aan het bloemmengsel en kneed alles met koele hand tot een samenhangende deegbal.
  4. Zet de deegbal verpakt in huishoudfolie even weg in de koelkast.
  5. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
  6. Pers de citroen en zeef het sap.
  7. Doe de stukjes appel in een grote kom en besprenkel ze met citroensap zodat elk stukje appel omgeven is door citroensap.
  8. Meng de kaneel met suiker en roer deze door de stukjes appel.
  9. Voeg de rozijnen toe en meng het met de stukjes appel.
  10. Vet een springvorm in en verwarm de heteluchtoven voor op 170°C.
  11. Deel het bloemmengsel door 5 en gebruik 4/5 om de bodem en de zijkanten van een springvorm mee te bekleden.
  12. Doe vervolgens de appelvulling erin.
  13. Maak van het laatste deel deeg strookjes  en leg die horizontaal en verticaal bovenop de taart.
  14. Bestrijk de strookjes met de rest van het gekopte ei.
  15. Bak de taart in het midden van de oven af in 50 to 60 minuten.
  16. Prik met een lange satéprikker in de zijkant om te kijken of het deeg niet meer plakt.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment