Bahmi met krokante witvis

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 250 gr mie
  • 450 gr sperzieboon, gedopt
  • 1 potje gebakken uitjes
  • 2 ei
  • 400 gr pangasiusfilet
  • 1 el sambal manis
  • wok olie
  • 1 bakje conimex boemboe voor bahmi
  • 150 gr kersttomaatjes

Bereiding :

  1. Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de mie af in een vergiet en spoel het koud af.
  3. Breek de sperziebonen en kook deze voor 5 minuten in lichtgezouten water.
  4. Spoel ook deze af en laat uitlekken.
  5. Strooi de gebakken uitjes op een plat bord en verkruimel ze.
  6. Klop de eieren los en een diep bord met 1 el water.
  7. Verdeel de pangasius in vier gelijke stukken.
  8. Bestrijk de aan beide kanten met de sambal.
  9. Wentel de vis door het ei en vervolgens door de gebakken uitjes.
  10. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de filets een minuut of 3, voor elke zijde, op laag vuur.
  11. Verhit wat olie in een andere pan en roerbak de boontjes.
  12. Voeg de boemboe toe en 100 ml heet water en roerbak dit voor nog eens 2 minuten.
  13. Schep de mie, de kerstomaatjes en de rest van de sambal erdoor en warm dit goed op.
  14. Verdeel de bahmi over de borden en leg de krokante vis ernaast

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment