Bami saté sesam

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 450 gr hamlappen
  • 40 ml ketjap manis
  • 2 rode ui
  • wok olie
  • 250 gr mie
  • 500 gr bamigroente
  • 1 rode paprika
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 4 el sesamzaad
  • 1 rode peper
  • Bereiding :

    1. Snij de hamlappen in blokjes.
    2. Pel en snij de rode uien in partjes.
    3. Schenk de ketjap manis samen met 1 el olie in een kom en meng de rode uien en de hamlap blokjes er door.
    4. Laat dit een minuut of 10 staan en rijg ze vervolgens om en om aan satéstokjes.
    5. Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
    6. Giet de mie af en laat hem uitlekken.
    7. Gril de saté rondom gaar.
    8. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.
    9. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper  en de paprika en snij ze fijn.
    10. Verhit een lepel olie in een pan en bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
    11. Voeg de sambal oelek, fijngesneden rode peper, samen met de tl trassi toe.
    12. Voeg vervolgens de bamigroente en de rade paprika toe en roerbak deze een minuut of 5 op hoog vuur.
    13. Rooster in een kleine pan de sesamzaadjes.
    14. Voeg aan de groente 2 el geroosterd sesamzaad en de mie toe en roer dit om.
    15. Laat het vervolgens nog 5 minuten rustig doorwarmen.
    16. Verdeel de bami over de borden en leg er de stokjes saté bij.
    17. Bestrooi met de rest van de geroosterde sesamzaadjes.
    18. Serveer eventueel met kroepoek en saté saus.

    Tags: , , , , , , , , , , ,

    Leave a Comment