Bieten lasagne

Hoofdgerecht 4 personen.

 

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelschijfjes
  • 500 gr. rundergehakt
  • 2 rode ui
  • 1 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl foelie
  • 1 tl koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl gemberpoeder
  • peper
  • zout
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 5oo gr rode biet
  • 2 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 0,3 ltr volle yoghurt

Bereiding:

  1. Schil de aardappels totdat je 1 kg geschilde aardappels hebt.
  2. Snij deze in plakjes, kook ze voor in 5 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen.
  3. Pel en snipper de rode ui en knoflook.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de knoflook en de ui glazig.
  5. Voeg de spekblokjes toe en bak dit een minuut of 2.
  6. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
  7. Was en snij de paprika in stukjes en voeg deze een minuut of 4 toe aan het gehaktmengel.
  8. Breng op smaak met peper en zout en zet even apart.
  9. Verwarm de oven voor op 180°
  10. Kook de bietjes en snij deze in plakjes, of koop voorgegaarde en snij die in plakjes.
  11. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel de helft van het gehakt over de bodem.
  12. Verdeel vervolgens de helft van de aardappelschijfjes over en het gehakt en dan een laag bietenplakjes.
  13. Strooi wat geraspte kaas over de bietenplakjes.
  14. Vervolgens weer een laag gehakt, aardappelschijfjes, bietenplakjes en geraspte kaas.
  15. Meng dan de yoghurt met de 2 eieren en 100 gr geraspte kaas en verdeel dit over de schotel.
  16. Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  17. Laat hem nog even 5 minuten afkoelen voordat hij geserveerd wordt.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment