Chinese tomatensoep

 

Ingrediënten:

  • 1 liter tomatensap
  • 1 pak heinz fritto
  • 2 kipfilet
  • kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blokjes suiker
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • scheutje citroensap
  • 2 el maizena
  • mihoen

Bereiding:

  1. Pel en snij de ui en knoflook.
  2. Snij de kipfilets overmidden.
  3. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de ui, knoflook,  bouillonblokjes en kipfilets toe.
  4. Draai het vuur laag en laat dit geheel voor een 1,5 uur zachtjes pruttelen.
  5. Haal de kip uit de pan en haal deze met 2 vorken uit elkaar en houdt het apart.
  6. Verwijder de rest van de ingrediënten.
  7. Voeg de tomatensap en fritto toe en breng aan de kook.
  8. Voeg de suiker, ketjap, azijn, sambal, gemberpoeder, en citroensap toe.
  9. Voeg de kip toe.
  10. Meng de maizena in een kopje met water en voeg deze toe.
  11. Voeg een hand met mihoen toe, breng de soep aan de kook.
  12. Draai het vuur laag en laat de soep minimaal 20 minuten doorwarmen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment