Fiskesuppe

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 400 gr. kabeljauw-, makreel- of forelfilet
  • 2 grote winterpenen
  • 1 middelgrote ui
  • 3 middelgrote aardappels
  • 2 eieren
  • 200 dl zure room
  • 800 dl groentebouillon
  • zout
  • bieslook

Bereiding :

  1. Snij de vis fijn en kook deze 10 minuten in licht gezouten water
  2. Schil de aardappels en de wortels en snij deze in kleine blokjes
  3. Pel en snipper de ui
  4. Giet de pan met gekookte vis over in een andere pan en zeef de vis hier uit,zet de vis even apart
  5. Voeg de aardappelblokjes toe aan het viswater en kook deze ook 10 minuten
  6. Zeef vervolgens de aardappelblokjes eruit en herhaal de handeling voor 5 minuten met de wortelblokjes
  7. Doe de zure room samen met de 2 eieren in klein pannetje en warm dit op
  8. Voeg vervolgens de uiensnippers toe en breng op smaak met wat zout
  9. Doe de sure room met ui in een grote soeppan en voeg hier de groentebouillon bij en roer door
  10. Voeg alle aardappelblokes toe en 3/4 van de wortelblokjes
  11. Pureer de soep tot een gladde mooie soep
  12. Voeg de vis toe en de rest van de wortelblokjes
  13. Laat de soep nog een minuut of 15 doorwarmen en serveer de soep met gesnipperde bieslook
  14. Eventueel nog wat zout toevoegen voor de smaak

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Comment