Gehakt cordon bleu

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 500 gram half om gehakt
  • 1 el gehakt kruiden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 4 plakken achterham
  • 4 plakken belegen kaas
  • boter

Bereiding :

  1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
  2. Voeg net zoveel paneermeel toe zodat er een stevig mengsel ontstaat.
  3. Vorm er 4 ballen van en druk deze plat totdat er schijven van ca. 1,5 cm ontstaan.
  4. Besmeer de schijven met mosterd en beleg ze met de ham en vervolgens de kaas.
  5. Hou de randen van het gehakt vrij.
  6. Vouw het gehakt dubbel en duw de randen goed op elkaar.
  7. Zet de cordon bleus minimaal een half uur afgedekt in de koelkast.
  8. Verhit de boter op hoog vuur en wacht tot de boter niet meer schuimt.
  9. Draai het vuur laag en bak de cordon bleus om en om in ca. 10 minuten gaar.

*Voor de variatie kun je de cordon blues ook vullen met bijvoorbeeld een blauwschimmel kaas.

**Kleine cordon bleus zijn lekker voor de gourmet

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Comment