Russische gehaktballen in zure roomsaus

Hoofdgerecht 4 personen – Rusland

Ingrediënten:

  • 500 gr Rundergehakt
  • Broodkruim van 2 sneetjes brood
  • 3 el melk
  • 1 ei
  • 2 el vers gehakte dille (of 2 tl gedroogde dille)
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 1 grote ui
  • 3 el olijfolie
  • 400 ml. Runderbouillon
  • 1 bakje champignons
  • 2 el gehakte peterselie
  • 125 ml créme fraîche

Bereiding:

  1. Week het broodkruim in de melk, voeg het toe aan het gehakt.
  2. Meng het vervolgens met het ei, het zout, peper en dille door het gehakt.
  3. Draai er 5 cm. grote ballen van en haal ze door de bloem.
  4. Snij de ui in ringen, doe de olie in de pan en fruit de ringen in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  5. Schuif ze daarna naar de zijkant van de pan en voeg de ballen toe.
  6. Bak ze rondom bruin en voeg dan de warme bouillon toe.
  7. Laat het geheel met de deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
  8. Snij de champignons in plakjes en voeg deze toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.
  9. Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze heel even weg.
  10. Voeg de losgeklopte zure room, peterselie en peper naar smaak toe aan het champignon mengsel in de pan en roer het even goed door, maar niet meer laten koken.
  11. Draai het vuur uit en doe de gehaktballen terug in de pan.
  12. Laat het met de deksel erop nog even doorwarmen.
  13. Serveer met rijst, couscous of pasta.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment