Hete kippenpootjes

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 4 el. ketjap manis
  • 2 el sambal manis
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 tl satékruiden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 750 gr. kippenpootjes

Bereiding :

  1. Rasp de gember en meng dit met de sambal, ketjap, satékruiden en zonnebloemolie.
  2. Marineer de kippenpootjes met de marinade en laat ze voor een paar uur in de koelkast staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180° C.
  4. Schep de kippenpootjes in een braadslede.
  5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de pootjes voor 30 minuten.
  6. Verwijder de folie en verhoog de temperatuur naar 250° C.
  7. Bak de pootjes in 10 minuten af.
  8. Serveer met verse frites en groente naar keuze

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment