Kipfilet gevuld met salie en ricotta

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 250 gr ricotta
  • 1 el salie blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 8 plakken prosciutto
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding :

  1. Laat de ricotta uitlekken
  2. Snij de salieblaadjes fijn
  3. Pel en pers de teentjes knoflook
  4. Rasp de schil van de citroen, ca 1,5 tl
  5. Rasp de parmezaanse kaas
  6. Roer de ricotta, salie, knoflook, citroenrasp en parmezaanse kaas door elkaar
  7. Verwarm de oven voor op 180° C
  8. Snij vervolgend de kipfilets van de zijkant in zodat je de filet open kunt klappen
  9. Smeer op elke kipfilet één kwart van het ricotta mengsel en klap de kipfilets dicht
  10. Wikkel de kipfilets in de prosciutto en leg ze naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal
  11. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi ze met zwarte peper.
  12. Bak ze in ca. een half uur in de voorverwarmde oven gaar
  13. Ook lekker voor op de barbecue

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Comment