Kippendijen alla pizzaiola

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 800 gr gepelde tomaten
  • halve bos oregano
  • halve bos basilicum
  • 4 kippendijen
  • 50 gr bloem
  • 1 bol mozzarella
  • 500 gr krieltjes
  • 150 gr haricots verts

Bereiding :

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Schenk de witte wijn erbij en wacht totdat de helft is ingekookt.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe en kook dit op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot een saus.
  5. Pluk de oregano en de basilicum en voeg dit toe aan de saus.
  6. Bestrooi de kippendijen met zout en versgemalen peper.
  7. Wentel de kippendijen door de bloem.
  8. Verhit een scheut olijfolie in een koekepan en bak de kippendijen om en om in ca 4 minuten goudbruin.
  9. Snij de mozzarella in plakken.
  10. Schep de saus in een ovenschaal en leg de kippendijen er bovenop.
  11. Leg op elk stuk kip een plak mozzarella.
  12. Bak de kippendijen in de oven in ca 20 minuten op 200° gaar.
  13. Kook de krieltjes in een pan met licht gezouten water in ca. 8 minuten gaar.
  14. Verwijder de uiteinden van de haricot verts.
  15. Voeg de laatste 4 minuten de haricot verts toe aan de krieltjes.
  16. Giet vervolgens alles af en serveer deze met de kippendijen

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. kitty Says:

    waar blijft de rest van de saus?? 1/3 moet in de schaal, maar de andere 2/3??

  2. receptenbaan Says:

    Bedankt voor de opmerking, recept is aangepast.

    Verhit een scheut olijfolie in een koekepan en bak de kippendijen om en om in ca 4 minuten goudbruin.
    Snij de mozzarella in plakken.
    Schep de saus in een ovenschaal en leg de kippendijen er bovenop.

Leave a Comment