Koffie kwark bekers

Dessert 4 personen

Ingrediënten:

  • 75 gr. boter
  • 130 gr. bastogne koeken (1/2 pak)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 gr. suiker
  • 200 ml. warme espresso
  • 450 gr. vanille kwark
  • 200 ml slagroom
  • 1 reep pure chocolade

Bereiding:

  1. Maal de bastogne koeken tot kruimels.
  2. Smelt dan de boter in een steelpannetje en roer de koekkruimels er door.
  3. Verdeel dit mengsel over de bodem van de koffiemokken (6 stuks).
  4. Zet de mokken even weg in de koelkast.
  5. Week dan de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze, samen met de suiker, op in de warme espresso.
  7. Meng dit alles dan door de kwark. Zet dit ook voor een minuut of 5 even in de koelkast.
  8. Klop de slagroom stijf en meng het kwark koffie mengsel er luchtig doorheen.
  9. Verdeel de massa over de mokken en strijk de bovenkant glad.
  10. Laat de koffiekwark voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Schaaf dan van de chocoladereep schilfers af, het liefst zo grof mogelijk.
  12. Garneer de bekers met de chocolade schilfers.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment