Noorse ovenschotel met broccoli en champignons

Hoofdgerecht 4 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gr Broccoli
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr aardappels
  • 2 ei
  • zout
  • peper
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 500 gr champignons
  • boter
  • 1 bosje bieslook

Bereiding:

  1. Rul het gehakt met peper en zout naar smaak.
  2. Schil de aardappelen, en snij deze in blokjes.
  3. Kook de broccoli voor een minuut of 5 en snij de champignons in plakken.
  4. Snipper de bieslook.
  5. Kook de aardappels gaar in water met zout (of bouillon blokje), giet ze af en pureer ze.
  6. Meng er de eieren, zout en peper, 50 gr. boter, kardemom en nootmuskaat door de aardappel puree.
  7. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  8. Smelt boter in een grote pan en bak hier in 2 porties de champignons in, zo’n 5 minuten.
  9. Roer er de helft van de bieslook door en kruid ze met zout en peper naar smaak.
  10. Voeg dan het gerulde gehakt en de geblancheerde broccoli toe en roer alles goed door.
  11. Verdeel het champignon/gehakt/broccoli mengsel over de bodem van een ovenschaal en bedek het met de aardappel puree.
  12. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal voor 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
  13. Als laatste de resterende bieslook erover.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment