Pasta carbonara

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr pasta naar keuze
  • olijfolie
  • 400 gr bacon
  • 6 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat

Bereiding:

  1. Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de bacon in ca 6 minuten op hoog vuur knapperig.
  3. Haal de bacon uit de pan en laat hem uitlekken.
  4. Rasp de parmezaanse kaas.
  5. Neem van de eieren de dooiers en klop deze met de room en de parmezaanse kaas door elkaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet de pasta af en doe deze weer in de pan en schenk er het eiermengsel overheen.
  8. Schep alles voorzichtig om.
  9. Voeg de bacon toe en laat alles nog heel even doorwarmen.
  10. Hou het vuur laag om te voorkomen dat de saus verandert in een roerei.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Bak eventueel van het eiwit een ei voor bovenop het gerecht.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment