Pasta kip bolognese

 

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 3 dikke plakken bacon
  • 500 gr kipfilet
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 150 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 tl suiker

Bereiding:

  1. Snij de bacon en de kip  in repen.
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak de bacon totdat deze knapperig is.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan alle kanten bruin.
  4. Rasp de wortel en snij deze in plakken.
  5. Pel en snipper de ui en knoflook.
  6. Snijd boven en onderkant van de stengel bleekselderij, breek hem op 2 plaatsen door met de ribbelkant naar onder, verwijder de harde draden en snij de bleekselderij in kleine stukken.
  7. Haal het vlees uit de pan en bak de wortel, ui, bleekselderij en knoflook kort.
  8. Roer de bloem erdoor en giet de bouillon en wijn er bij.
  9. Meng de tomatenpuree, laurier en suiker er door en laat rustig doorkoken voor een minuut of 30 totdat de saus dik is.
  10. Schep de kip en bacon er door en warm het geheel op voor een minuut of 5.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment