Perziken tiramisu

Dessert

Ingrediënten:

  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr slagroom
  • 6 grote lepels suiker
  • 6 grote lepels bruine rum
  • 400 gr lange vingers
  • 2 zakjes klop fix
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 groot blik halve perziken op siroop.

Bereiding:

  1. Klop de slagroom samen met de klop fix, vanillesuiker en 5 grote lepels suiker totdat het stevig is.
  2. Houdt 5 grote lepels slagroom apart en voeg aan de rest de mascarpone toe en klop dit goed
  3. Giet de perziken af en bewaar de siroop.
  4. Snij 4 halve perziken in kleine stukjes en meng deze met het slagroom mascarpone mengsel.
  5. Neem een grote ovenschaal van 21 22 cm doorsnee en ca 9 cm hoog.
  6. Bedek de bodem en de zijkant van de schaal met de lange vingers.
  7. Meng de perzikensiroop met 1 el suiker en 6 grote lepels bruine rum.
  8. Maak de lange vingers goed vochtig met dit mengsel, maar bewaar wat voor de tweede laag lange vingers.
  9. Doe de helft van de mascarpone over de lange vingers en daarna weer een laag lange vingers.
  10. Bevochtig de lange vingers nogmaals met de rum perzikensiroop.
  11. Doe er dan de rest van de mascarpone over de tweede laag lange vingers.
  12. Doe vervolgens bovenop de mascarpone de slagroom.
  13. Snij de resterende perziken in schijfjes en gaarneer de schaal hier mee.
  14. laat de schaal voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Bron : A.Mangani

Tags: , , ,

Leave a Comment