Pipe rigate

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 400 gr penne
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode en één gele paprika
  • 200 gr gemengde paddestoelen
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 1 el ketjap manis
  • 1 blikje van 70 gr tomatenpuree
  • 1 blikje van 150 gr mais

Bereiding :

  1. Kook de pasta beetgaar volgens voorschrift op de verpakking in licht gezouten water en 2 el olijfolie
  2. Giet en spoel de pasta af en houd deze warm
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook
  4. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en de knoflook
  5. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s en snij deze in blokjes en voeg samen met het kaneelstokje toe aan de ui en knoflook
  6. Snij de paddestoelen in reepjes en voeg deze toe aan de paprika’s
  7. roerbak het geheel een minuut of 3
  8. Ontdoe de rode peper van zaad en hak deze fijn en voeg samen met het gehakt toe aan de paprika’s
  9. Bak dit geheel tot het gehakt rul is
  10. Voeg dan de tomatenpuree en de ketjap toe
  11. Schep de mais erdoor en laat even rustig een minuut of 10 doorwarmen.
  12. Serveer de saus bovenop de pasta en verwijder het kaneelstokje

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment