Rösti

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 ei
  • zout
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 250 gr hamblokjes
  • boter
  • Bereiding :

    1. Schil en snipper de ui.
    2. Verhit wat boter in een grote koekepan en fruit de ui.
    3. Voeg de hamblokjes toe en roerbak deze even mee.
    4. Haal ui en ham uit de pan en laat ze afkoelen.
    5. Schil en was de aardappels.
    6. Rasp de aardappels grof en meng ze gelijk met het ei.
    7. Voeg wat zout toe en roer door.
    8. Meng de aardappelrasp goed met de ham, ui en geraspte kaas.
    9. Verhit de koekpan met een klein klontje boter.
    10. Schep de aardappelrasp in de pan en laat het op middelhoog vuur, met de deksel van de pan, gaar worden in een minuut of 20. (pas op voor aanbranden, dan het vuur lager zetten)
    11. Draai de rösti in zijn geheel om en laat hem nog even op laag vuur een minuut of 5 nagaren.
    12. Serveer met groente naar keuze en eventueel zelfgemaakte appelmoes.

    Tags: , , , , ,

    Leave a Comment