Rundvlees in bier

Hoofdgerecht 4 personen.

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 kg rundvlees
  • 2 ui
  • 200 gr bacon
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 2 flesjes 30 cl. donker bier
  • 3 dl runderbouillon
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 2/3  grote aardappels
  • Bereiding :

    1. Snij de runderlappen in blokjes van 3 cm en verwijder de vetranden.
    2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak het vlees in kleine porties rondom bruin.
    3. Haal dan het vlees uit de pan.
    4. Snij de ui in ringen en de bacon in grove stukken.
    5. Draai het vuur laag en voeg 1 el olijfolie toe, daarna de ui en bacon erin.
    6. Laat dit rustig doorbakken voor een minuut of 10.
    7. Pers dan de teentjes knoflook er bij en bak het nog een minuutje door, doe dan het vlees weer in de pan.
    8. Bestuif het vlees met de bloem en bak dit al roerend nog even door.
    9. Giet de bouillon en het bier er bij, draai het vuur hoog en breng alles aan de kook.
    10. Roer vervolgens de tijm er door.
    11. Breng het op smaak met peper en zout en laat
    12. het gerecht voor minimaal 2 uur sudderen met de deksel van de pan, totdat het vlees zacht is en het vocht is ingedikt.
    13. Verwarm de oven voor op 200°C.
    14. Vet een ovenschaal in en schep het vlees mengsel hier in.
    15. Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
    16. Leg deze schijfjes dakpansgewijs op de schotel zodat de hele schotel is bedekt.
    17. Bestrijk de aardappelschijfjes goed met olijfolie en zet de schaal voor een minuut of 30 in de oven, totdat de aardappel goudbruin is.

    Tags: , , , ,

    Leave a Comment