Sambal goreng telor met toemis boontjes

Hoofdgerecht 4 personen


Ingrediënten:

  • zonnebloemolie
  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • sambal oelek
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 165 ml. kokosmelk
  • 1 bakje gefrituurde uitjes
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 tl djahé (gemberpoeder)
  • 3 el ketjap manis
  • Bereiding :

    1. Kook de eieren hard, pel ze en laat ze heel even afkoelen.
    2. Verhit 2 el olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat.
    3. Schep de eieren uit de pan en zet ze apart.
    4. Pel en snipper de ui en de knoflook.
    5. Roer door de ui en knoflook 3 tl sambal en bak dit samen met 1 extra lepel olie in de pan van de eieren.
    6. Rasp de gember.
    7. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
    8. Laat het een minuut of 5 rustig pruttelen en haal dan de laurierblaadjes er weer uit.
    9. Voeg de eieren toe en haal het gerecht van het vuur.
    10. Pel en snipper de resterende ui en knoflook.
    11. Verhit in een andere pan 2 el olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
    12. Haal de boontjes af, halveer en was ze.
    13. Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en 150 ml. water toe en kook de boontjes in ca. 12 minuten beetgaar.
    14. Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer deze met de toemis boontjes.
    15. Serveer dit gerecht met witte rijst.

    Tags: , , , , , , , , , ,

    Please leave a comment

    1. receptenbaan Says:

      Voeg eventueel 1 eetlepel tomatenpuree toe aan de sambal goreng telor.
      Als variatie kun je in plaats van de sperziebonen ook paksoi of chinese kool gebruiken.

    Leave a Comment