Siciliaans gehaktbrood

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • peterselie
  • 250 gr rundergehakt
  • paneermeel
  • 150 gr geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • 500 gr varkensschnitzel aan één stuk
  • 125 gr salami
  • 125 gr belegen kaas
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 glas rode wijn
  • 2 blikje tomatenpuree
  • Bereiding :

    1. Kook 2 eieren hard en snij de peterselie fijn
    2. Maak in een kom het gehakt aan met paneermeel, fijngesneden peterselie, geraspte kaas, peper en het 3e ei.
    3. Bestrooi de schnitzel aan beide kanten met wat peper en zout.
    4. Snij de gekookte eieren in plakjes en leg deze op de schnitzel
    5. Verdeel hier bovenop het gehakt.
    6. Snij de kaas en salami in blokjes en verdeel deze over het gehakt.
    7. Rol het geheel op als een rollade en bind het op met keukentouw.
    8. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de teen knoflook kort.
    9. Neem de teen knoflook uit de pan en leg het gehaktbrood er in.
    10. Braad hem rondom mooi bruin, schenk er dan de rode wijn over en wacht tot de wijn grotendeels is verdampt.
    11. Roer dan de tomatenpuree los met wat water en schenk dit uit over het gehaktbrood.
    12. Laat het op laag vuur ongeveer n uur sudderen.
    13. Draai het gehaktbrood regelmatig om en giet er dan de rode wijnsaus uit de pan bovenop.
    14. Eventueel wat water toevoegen als het geheel te droog wordt.
    15. Snij het siciliaans gehaktbrood in dikke plakken.
    16. Schenk de saus uit de pan over de plakken.

    Tags: , , , , ,

    Leave a Comment