Tagliatelle met walnotensaus

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr gedopte walnoten
  • 20 gr peterselie
  • 40 gr boter
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl slagroom
  • 400 gr tagliatelle
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding:

  1. Rooster de walnoten in een pan, op matig vuur, bruin.
  2. Zet ze apart en laat ze voor een minuut of vijf afkoelen.
  3. Doe de walnoten en de peterselie in een keukenmachine en maal alles fijn.
  4. Doe de boter er bij en mix het weer door elkaar.
  5. Schenk geleidelijk de olie er bij terwijl de machine draait.
  6. Voeg de knoflook, 30 gram parmezaanse kaas en slagroom toe en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  7. Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten kokend water.
  8. Laat de tagliatelle uitlekken, schep de saus erdoor en serveer.
  9. Lekker met gebakken king prawns.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment