Timbaaltje met basilicum en aardbei

Dessert 4 personen

Ingrediënten:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr witte basterd suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 150 gr dikke yoghurt
  • 2 el gehakte basilicum
  • 200 gr aardbeien
  • versgemalen peper

Bereiding:

  1. week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  2. verwarm 100 ml slagroom met de basterdsuiker en de vanillesuiker en laat dit 2 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze al roerend op in de warme room.
  5. Laat de room afkoelen totdat deze iets dikker wordt.
  6. Hak de verse basilicumblaadjes fijn.
  7. Meng de yoghurt met de gehakte basilicum.
  8. Klop de rest van de slagroom stijf.
  9. Spatel de room met de gelatine en de basilicum yoghurt door de geklopte slagroom.
  10. Schep dit mengsel in de timbaaltjes en laat het voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Was en halveer de aardbeien en maal hier wat peper over heen.
  12. Stort de timbaaltjes op bordjes
  13. Garneer het met de gehalveerde aardbeien.
  14. Garneer met blaadjes basilicum.

Tags: , , , ,

Leave a Comment