Tosti Caprese

Lunchgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes brood naar keuze
  • 8 plakken prosciutto
  • 250 gr mozzarella
  • 4 tomaten
  • 60 gr verse basilicum
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Bereiding :

    1. Verwarm de oven voor op 150°
    2. Was en snij de tomaten in plakjes.
    3. Beleg de boterhammen met de plakken prosciutto en vervolgens de schijfjes tomaat.
    4. Snij de mozzarella fijn en verdeel deze over de boterhammen.
    5. Pureer de knoflook samen met de pijnboompitten, parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.
    6. Voeg olijfolie aan het mengsel toe totdat een smeuïge massa ontstaat.
    7. Breng de pesto op smaak pet peper en zout.
    8. Bak de tosti’s 10 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten.
    9. Verdeel wat pesto over de tosti’s en serveer met een gemengde salade.

     

    Tags: , , , , , , , , , , ,

    Leave a Comment